top of page

Այս կանաչին կանխարգելում է թոքերի քաղցկեղը. ո՞րն է այն

  • Writer: Octopus Media
    Octopus Media
  • Mar 17, 2024
  • 1 min read
ree

Մարոլ կամ տվյալ բույսի այլ անվանումներն են` հազար, կաթնուկ, աղցանախոտ։ Պարունակում է կենսաբանորեն ակտիվ բազմաթիվ նյութեր և ունի շատ ցածր էներգետիկ արժեք։

Այն կարգավորում է մարսողությունը, կանխարգելում աթերոսկլերոզի և թոքերի քաղցկեղի զարգացումը։ Ուռուցքաբանները հայտնաբերել են, որ բույսը պարունակում է քաղցկեղի բջիջների առաջացումը կանխարգելող մեծաքանակ նյութեր։

Հետաքրքիր է իմանալ, որ ըստ ավանդույթի` մարոլը չի կարելի կտրել դանակով, այն պետք է մանրացնել ձեռքերով` ինչպես հացը։

Զգուշացում։ Կանաչեղենով պատրաստված աղցանները պետք է անմիջապես ուտել, քանի որ մանրացրած կանաչեղենում արագանում է նիտրիտների առաջացումը։

1/2407
bottom of page